Badminton

Se practică din timpuri străvechi (cu 2000 de ani în urmă în China şi India. În 1972 un conte englez, aduce din India, în oraşul BADMINTON, o „minge cu pene” şi badmintonul se răspândeşte în toată lumea.
În Municipiul Oneşti, CSŞ şi CSM deţin supremaţia la această atractivă ramură sportivă, la care prof. Mircea Agapi, Ioviţă Popa, Valentin Hahuie, Dan Ţuţuian, Gheorghe Belceanu, Gh. Ravari, Gh. Izbăşescu, Camelia Olaru, Radu Vlăduţ, Liliana Soveja, Florin Balaban, Marcel Popa, etc., prin activitatea lor au contribuit direct şi indirect la dezvoltarea continuă a jocului „cu pene”.
Jocul de badminton s-a făcut cunoscut încă din anul 1987 cînd la Oneşti s-a organizat finala pe ţară a şcolilor generale în luna iulie şi apoi numeroase finale la Campioantele Naţionale, individual şi pe echipe, unde majoritatea locurilor I au fost „confiscate” de către fluturaşii din Oneşti.
Dar nu numai pe plan intern sportivii oneşteni s-au remarcat plenar, ci şi la numeroase campionate balcanice şi întîlniri internaţionale ce au fost organizate în Bulgaria, Grecia, Turcia, URSS, Iugoslavia, Cehoslovacia, Republica Moldova şi alte ţări.
În prezent CSŞ dispune de o frumoasă sală de badminton, un adevărat laborator unde se pregătesc cei mai de seamă sportivi şi poate organiza la cel mai înalt nivel orice fel de competiţie internă şi internaţională.

 

Copyright © 2019 - Clubul Sportiv Municipal Onesti - Powered By BlackFOX.ro