Atletism | CSM Onesti

Atletism

Antrenori: AGACHI Teodoru

Disciplină sportivă foarte importantă, pentru fortifierea şi igiena organismului uman, pentru dezvoltarea olimpismului şi ca vechime şi ca număr de practicanţi, pentru toate categoriile de cetăţeni, de toate vârstele.

Eroii Olimpiadelor antice au inspirat printre antele şi o seamă de sculpturi rămase celebre, cum e cea a lui Miron, reprezentând un discobol, din muzeul Vaticanului.
La Oneşti specialişti de marcă, ca Ludovic Bartha, Mircea Popescu, Valentin Bălaşa, Coman Tania, Vinţan Lucian, Bobeică Bogdan, Pintea Vergilia şi totţi profesorii de educaţie fizică, antrenorii şi instructorii sportivi de la taote ramurile sportive au folosit şi folosesc în procesul de instruire şi educare a sportivilor elemente din atletism în pregătirea generală, în programele şi normele de control, cu cea mai mare popularitate în întreaga lume. Atleţi la Levente şi Lorand Bartha, Costică Manea, Luminiţa Ciocârlan, Mihaela Gherghe, Alin Nistor şi foarte mulţi alţii au reprezentat cu onoare, Municipiul Oneşti, la Campionatele naţionale, balcanice, europene şi mondiale.