Lupte Libere | CSM Onesti

Lupte Libere

Disciplină sportivă olimpică bine dezvoltată în Oneşti şi cu rezultate de excepţie, la C.S.O. – C.S.M., – C.S.Ş sprijinită de cele 2 cluburi fanion şi fani de pe platforma chimică şi inimoşilor susţinători ca: Ion Crîsnic, Cornel Cristuţ, Iordache Mustea, Gh. Călin, Ion Dobre, Cornel Cornea, Alexandru Şimon, Ştefan Vizitiu, Valentin Dobre, Ion Istuan, Costică Ardeleanu, Marcel Popa, George Plăieşteanu şi alţi luptători şi susţinători, ce au reuşit să câştige numeroase titluri de campioni naţionali şi lauri pe plan internaţional. Citez cele mai deosebite succese:
–    la ediţia a XXIV-a la Seul (Coreea de Sud) 1988 Vasile Puşcaşu de la CSO-CSM a cucerit medalia de aur la 100kg. (luptător care a fost preşedintele Federaţiei Române de Lupte Libere).
–    în anul 1977 la Campionatele Mondiale Vasile Puşcaşu a obţinut medalia de bronz, iar în 1983 la Campionatele Mondiale de juniori de la Los Angeles a câştigat medalia de argint.
–     În 1986 la Campionatele Mondiale de juniori Petrişor Cruceanu la categoria +87kg a obţinut medalia de argint. În 1987 la Campionatele Europene Vasile Puşcaşu obţine medalia de argint, iar Petrişor Cruceanu medalia de argint la categoria 118kg.
–    În 1988 la Campionatele Europene, Petrişor Cruceanu a primit medalia de bronz la categia 130 kg.
–    În 1989 în Turcia la Campionatele Europene de Juniori, Mircea Gutuş cucereşte medalia de argint la 46 kg.
–    În 1981 în Iugoslavia Marcel Popa la categoria 55kg câştigă medalia de aur la Campionatele Balcanice.
–    În 1983 la Bucureşti la Campionatele balcaniceViorel Andraş obţine medalia de argint la categoria 68kg.
–    În 1983 la Campioantele Balcanice de la Bucureşti, Fănică Paraschiv cucereşte medalia de argint la categoria +100kg.
–    În 1985 în Turcia la Campionatele Balcanice Petrişor Cruceanu cucereşte medalia de aur, iar Ştefan Vizitiu în acelaşi an obţine medalia de bronz.
–    În 1987 la Campionatele Mondiale de Tineret Petrişor Cruceanu obţine medalia de argint şi alte rezultate de mare valoare ale luptătorilor oneşteni.