Proiecte | CSM Onesti

Proiecte

Cupa Nadia Comaneci

In 2013, Clubul Sportiv Municipal Onesti in parteneriat cu Fundatia Nadia Comaneci si cu sprijinul Primariei Municipiului Onesti, a lansat ”Cupa Nadia Comaneci la gimnastica artistica”, competitie sportiva anuala dedicata tinerelor gimnaste de categoria a III-a (nivel 1 si 2).

Ulterior, în urma  noilor regulamente competiționale ale Federației Române de Gimnastică, competiția Cupa ”Nadia Comăneci” a fost reorganizată pe 4 niveluri de concurs. Astfel, începând cu 2022, la competiție au participat gimnaste din următoarele categorii: junioare III – nivel 7 și 6, și junioare II – nivel 5 și 4.

Concept

Competitia, care include trei sectiuni – concurs pe echipe, concurs pe aparate si concurs individual compus, a fost inclusa in calendarul competitional al Federatiei Romane de Gimnastica, fiind o competitie importanta pentru tinerele sportive, pentru ca reprezinta o ocazie de verificare riguroasa a pregatirii in vederea participarii la finala Campionatului National, competitie nationala la care participa cele mai bune gimnaste din aceasta categorie de varsta.

Cupa ”Nadia Comăneci” – Ediția a IX-a – Mai, 2023, Onești

Ediția din 2023 a competiției Cupa ”Nadia Comăneci” la gimnastică artistică a reprezentat și un moment aniversar: sărbătorirea a 50 de ani de activitate și performanțe a Clubului Sportiv Municipal Onești.

Această ediție specială a concursului de gimnastică, devenit deja tradiție la nivel național, a adunat peste 80 de tinere gimnaste în Sala Sportivă Polivalentă ”Nadia Comăneci” din Onești.

Nadia Comăneci nu a putut fi prezentă la eveniment, dar a transmis un mesaj adresat atât clubului CSM Onești, cât și tinerelor participante la concurs.

”Anul acesta avem un motiv în plus de bucurie. Sărbătorim împreună 50 de ani de activitate și performanță a Clubului Municipal Onești. Așa cum bine știți, mă leagă multe amintiri frumoase de CSM Onești. Aici am pătruns prima data în universul minunat al gimnasticii artistice, aici mi-am descoperit talentul și puterea de a face performanță în gimnastică.
”La mulți ani” Clubului Municipal Onești! Felicitări pentru jumătate de secol de performanțe deosebite, nu doar în gimnastică, ci și în celelalte discipline sportive. CSM Onești este unul dintre marile cluburi din țara noastră care au făcut istorie în sportul românesc. Sportivii de la CSM Onești au reușit să ducă numele României pe cele mai înalte trepte ale sportului mondial și ne-au făcut mândri că suntem români. Felicitări doamnei director, și bunei mele prietene, Ingrid Istrate pentru măiestria de a coordona activitatea CSM Onești! Felicitări tuturor antrenorilor pentru implicare și devotament! Și felicitări tuturor sportivilor clubului pentru performanțele excepționale obținute de-a lungul timpului!”, a transmis Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci a dorit să transmită câteva cuvinte și participantelor la ediția a IX-a a Cupei ”Nadia Comăneci”.

”Îmi doresc ca și voi, micuțe gimnaste, participante astăzi la Cupa ”Nadia Comăneci”, să reușiți să adăugați o nouă pagină în povestea de succes a sportului românesc. Sper să vă regăsesc în viitor pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la campionate europene, mondiale și chiar la Olimpiadă. Felicitări pentru pasiunea și munca depusă pentru visul vostru! Și mulțumesc antrenorilor și părinților care vă susțin pe acest drum!

Sunt mândră de voi și mă simt onorată că fac parte din povestea CSM Onești! La mulți ani, încă o data, și felicitări tuturor!”, a spus Nadia.

Cupa ”Nadia Comăneci” – ediția 2023 s-a bucurat de susținerea Chimcomplex, Roserv Green Energy, International Alexander, Nevila, Hotel Trotus, Boromir, Dedeman, Fundația Țiriac.

Clasamentul final, la individual compus:

 • Junioare II, Nivel 4
  • Locul 1 – Tudor Aniela – CS Dinamo București – 48,913 puncte
  • Locul 2 – Holban Bianca – CSS Focșani – 47,700 puncte
  • Locul 3 – Gabor Ana – CSM Onești – 44,900 puncte
 • Junioare II, Nivel 5
  • Locul 1 – Bădic Adelina – CSM Onești – 48,863 puncte
  • Locul 2 – Antonache Beatrice – CSS Focșani – 46,430 puncte
  • Locul 3 – Bârlă Estera – CS Petrolul Ploiești – 45,330 puncte
 • Junioare III, Nivel 6
  • Locul 1 – Stancu Anastasia – CS Dinamo București – 54,228 puncte
  • Locul 2 – Giușcă Miriam – CSS Bârlad – 53,486 puncte
  • Locul 3 – Cismaru Maria – CSS Bârlad – 52,145 puncte
 • Junioare III, Nivel 7
  • Locul 1 – Iancu Daria – CSS Bârlad – 51,965 puncte
  • Locul 2 – Șerban Ioana – CSS Bârlad – 50,140 puncte
  • Locul 3 – Matei Medeea – CS Dinamo București – 49,856 puncte.